Güneş Sistemimizin İkizi, Trappist-1!

NASA'Dan Heyecan Veren Keşif, Trappist-1 Güneş Sistemi!


Dünyamıza 40 ışık yılı uzaklıkta,kova takımyıldızında bulunan bu sistem içindeki dünya benzeri 3 gezegen yüzünden dikkatleri üzerine çekiyor.




Kırmızı Cüce Trappist-1! :

Trappist-1 cüce yıldızı bizim güneşimizin yanında oldukça küçük kalıyor.Trappist-1, neredeyse güneş sistemimizin en büyük gezegeni olan Jüpiter boylarında.



Küçük güneşimiz Trappist-1 Bildiğimiz en küçük ve en soluk kırmızı cücelerden biri :( ama boyuna aldanmayın!Küçük güneşimiz kırmızı-turuncu renginden dolayı gökte güneşimizden 6 kat daha büyük gözüküyor.




Trappist-1 Sistemindeki Gezegenler:



Trappist-1'de dünya benzeri tam tamına 7 gezegen var ama heyecan veren nokta bu değil.Bu sistemdeki gezegenler bizim sistemimizdeki gibi  dairesel yörüngelerde dönüyor.(Dairesel değil de eliptik yörüngeler çizen sistemler güneşine yaklaştığı zamanlarda kaynıyor uzaklaştığı zamanlarda ise buz tutuyor.) 3 ü (b,c,d gezegenleri) dünya gibi kendi güneşine uygun uzaklıkta ve yaşanılabilitesi yüksek gezegenler.



Peki Trappist-1 De Hayat Var Mı?

Neden olmasın? Bana sorarsanız dünya dışı yaşam çok muhtemel bir olay.Sonuçta biz yaşıyoruz değil mi? İnsanlık yokken ise dinazorlar yaşamını sürdüryordu.Sizce neredeyse sonsuz olan bu evrende belkide evrenlerde birtek samanyolu galaksisindeki sıradan bi güneş sisteminde dönen bu küçük dünyada mı hayat var? Bence cevabı çok basit sadece mantıklı bir şekilde,etrafınızdaki herşeyi,herkesi,her fikri bi köşeye bırakıp sadece kendi beyniniz ile düşünürseniz sizde mantıklı ve muhtemel şeylere ulaşabilirsiniz.Unutmayın,gördüğünüz ve duyduğunuz her şeye inanmayın,düşünün.

Konumuza dönecek olursak,zeki bir yaşam formu şu anda yaşamıyor olabilir.Yada soyları tükenmiş olabilir,belkide daha doğmadılar.Zeki olmayan hayvan türü canlılar yaşayabilir ve bi çeşit basit mikroorganizmalar. Zaman göstericek. Belkide Trappist-1 torunlarımızın ve komşularının yeni evi olucak. 

''Evrende Yaşam Yok Demek Okyanustan Bir Bardak Su Alıp Bu Okyanusta hiç Balina  Yaşamıyor.Demeye Benzer.''













Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.