Multiverse (Çoklu Evren) Hakkında

Nedir Bu Çoklu Evren?

Bu uçsuz bucaksız konuyu özet geçicek olursak kısaca büyük patlamadan ( bizim evrenimizin oluşumu olarak kabul edilen teori) bizim gözlemleyebildiğimiz genişlikteki evrenden sonsuz sayıda oluşmuş olabileceğini ama ışıktan bile hızlı bir şekilde evrene yayıldıklarından asla birbirlerinden etkilenmeyeceklerini ve bu nedenle bu koşullarda asla gözlemleyemeyeceğimiz sonsuz sayıda evren olabileceğini söyleyen teoridir.




Gerçekten Sonsuz Sayıda Evren Olabilir mi?

     Bu okuyacaklarınızı birer düşünce deneyi olarak kabul edin.Bunlar sadece benim kişisel görüşlerim.
        
      İnsanlar dünyanın yuvarlak olduğunu öğrenmeden önce okyanusların boşluğa aktığını oraya gidenlerin boşluğa düştüğüne inanırmış. Bana sorarsanız bir tek evrenin olması fikride buna benziyor herkesin bildiği ve söylediği bilgiye göre bizim evrenimiz her saniye genişlemektedir,peki biz evrenin bu genişleme hızından daha hızlı bir şekilde hareket edip evrenin dışına çıkarsak ne olur? Boşluğa mı düşeriz? Bana soracak olursanız bizim evrenimiz diğer sonsuz sayıda evrenden biridir ve hepsi bir şekilde birbirinin içindedir(birbirine bağlıdır.) İnsanları küçülten bi makinenin icat edildiğini düşünelim.Bir elektron boyuna geldik ve hala devam ediyoruz,nereye kadar küçüleceğiz? Her saniye başına 0 a (yok olmaya ) yaklaşıyoruz ama hiçbir zaman 0 olmayacağız.0-1 arasında sonsuz sayı olduğu gibi bizimde küçüleceğimiz sonsuz bir boşluk yada bir mekan var.Bana göre aynı kurallar büyüme içinde geçerlidir.Evrenimizden sonra bizim evrenimizin içinde bulunduğu başka bir evren çıkar karşımıza ve onunda içinde başka bi evren ve onunda içinde başka bi evren.. Yani büyüklük ve küçüklük kavramları sonsuzdur.Belkide biz başka bir gelişmiş canlının yaşadığı yere göre bir atomdan milyarlarca kat küçük bir evrende yaşıyoruz. 






Diğer Evrenlerde Yaşam Söz Konusu Olabilir mi?

   Bizim bu konuya değinmeden önce bizim evrenimizde yada en azından başka bir galakside neler olabileceğini idrak etmemiz lazım.Çünkü diğer evrenlerde fizik kurallarından tutup bildiğimiz kabul ettiğimiz her şey daha farklı olabilir.Ama dediğimiz gibi 'Sonsuz Evrenler' eğer bu teorem doğru ise bu sonsuz evrenlerden en az birinde bizim için gerçek dışı olan süper kahramanların yada fantastik canavarların yada kendinizin tıpatıp aynısı yaşıyor olabilir.

  Kendi görüşlerinizi ve hatalı bulduğunuz kısımları yorumlarda belirtebilirsiniz.









4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çok kısa bir yazı olmuş. Resimler, hayagücüne hitap ediyor ama bir bilgi ya da fikir vermiyor. Yazım dili iyi. Noktalamaya biraz daha dikkat lazım.

    Konu içeriğine gelince: Doğruluğunu ya da yanlışlığını ispatlayamayacağımız bir konu. Matematiksel olarak açık bir olasılık sadece...

    Kişisel görüşleriniz olması yeterli değil. Bu görüşleri geliştirirken kullandığınız dayanak nedenler, sebepler önemli. Bunları açmalısınız.
    Sadece atomaltı parçacıkların sıkıştırılabilinecek boşluk içermesi gerçeği, tek dayanağınız gözüküyor.

    Bunu geliştirin. Başka nedenleri de ortaya koyunuz. Ve bu farklı nedenler arasındaki bağlantıları da tanımlayın.
    Yazınız daha çok önsöz niteliğinde...
    Devamını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim.Daha işin başındayım ve dedikleriniz çok doğru :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.